Teknologi og Auto

Teknologi Og Auto Banner

- fagretningen for dig, der har interesse for mekanik, elektronik, industrielt design eller smedefaget.

Har du teknisk snilde? Er du fascineret af emner som biler, mekanik, industrielt design eller smedefaget ? Drømmer du om en fremtid, hvor du har fingrene helt nede i den nyeste teknologiske udvikling? 
Sæt turbo på din karriere og vælg "Teknologi og Auto".

Linjens to store projekter: "Personvognsmekaniker" og "Industrielt design og smed": 

Formel 1

I det her projekt kommer alt bogstavelig talt til at køre. Først og fremmest vil du lære, hvordan elektronik og avancerede motorer fungerer sammen. Du kommer til at arbejde med gear og motorer, lærer de grundlæggende principper inden for biler og elektronik, og til sidst skal du bygge din egen ”Formel 1 Racer” eller gokart.

Talentsporet2 650X424

Industrielt design og smed

Din fantasi og kreativitet skal igen på arbejde, for i dette projekt skal vi designe og fremstille en grill. Du vil blive inspireret af den nyeste 3D-teknologi, der både kan scanne og printe, og du vil møde de store CNC maskiner, der ved hjælp af computerteknologi kan fremstille selv meget komplekse genstande i metal og andre materialer. 

Du vil derud over stifte bekendtskab med svejsning, bukning og andre teknikker fra smedefaget.

 

IMG 0484

Det lærer du også

  • Dansk og matematik. Og uden du skal terpe. Fagene indgår i projekterne.
  • Hvordan du skriver ansøgninger og kommer nærmere en praktikplads.
  • Hvordan erhvervslivet er skruet sammen, og hvad der forventes af dig derude. Du møder en række erhvervsledere, der fortæller om deres virksomheder.
  • Hvor vigtig motion og bevægelse er for din trivsel. Ingen arbejdsdage uden motion.
  • Hvordan du arbejder i grupper og får det bedste ud af din klasse. Vi har fokus på sammenhold og et godt studiemiljø. Vi mødes til morgensamling, i caféen, og du skal selvfølgelig også med på studietur.
  • Samfundsfag og sundhed. Du vil løbende lære om sundhed og livsstil.

Fagretningen er oplagt, hvis du gerne vil være...

Personvognsmekaniker, smed eller industritekniker.

Fagretningen Biler, teknologi og industrielt design giver derudover adgang til alle andre erhvervsuddannelser i Danmark. 

 


Forløbet Teknologi og Auto varer 20 uger - altså et halvt år. Herefter starter du på din erhvervsuddannelse. Med Teknologi og Auto er det oplagt at vælge en uddannelse på Teknologisk Videncenter - men du kan også vælge en anden af vores erhvervsuddannelser - se en samlet oversigt her.  


Læs også om de andre fagretninger: