EUX Business

Eux Business Michella Bannaer

EUX Business er ungdomsuddannelsen til dig, der både vil have en gymnasial uddannelse såvel som en faglært uddannelse inden for kontor, detail, handel eller event.

Student + faglært = EUX  
Med EUX Business får du valget. Efter de første to år kan du enten læse videre eller fortsætte din uddannelse i et to-årigt praktikforløb. Efter fire år på EUX Business er du både faglært og har fag på gymnasieniveau, der giver dig direkte adgang til at læse videre.

Med EUX Business får du med andre ord både en stærk teoretisk forståelse og en god praktisk indsigt, der klæder dig på til senere at have frit valg på alle hylder inden for: kontor, finans, handel, detail eller event.

På EUX Business skal du arbejde med følgende projekter "Iværksætterdrømmen" og "Ledelse og administration":

Iværksætterdrømmen

Du kommer til at arbejde med etablering af din egen virksomhed, hvor du blandt andet skal arbejde med alt fra idé til færdig forretningsplan. Du vil få en solid indsigt i, hvordan din virksomhed skal markedsføres, og hvordan du lægger budget og organiserer arbejdet.

IMG 3518 2

Ledelse og administration

Du vil her arbejde med en konkret virksomhed og dermed virkelige problemstillinger og udfordringer. Vi går i dybden med ledelse, hvor du vil lære alt om organisationsformer, virksomhedsstruktur og processer. Samtidig vil du få indsigt i, hvordan du som leder motiverer dine medarbejdere, og hvordan kompetenceudvikling bruges bedst i virksomheden.

Haanden I Vejret

Det skal du vide om EUX Business

  • Uddannelsen varer 4 år.
  • Du får dansk på A-niveau, engelsk og IT på B-niveau og minimum organisation, afsætning, matematik og samfundsfag på C-niveau.
  • Du får en målrettet plan for din praktiksøgning og lærer at dokumentere og formidle dine kompetencer i en ansøgning
  • Du kommer til at arbejde i studiegrupper, og du bliver bevidst om, hvad der skaber et godt sammenhold og et fedt studiemiljø. Morgensamlinger, caféer og studietur er en del af forløbet.
  • Du kommer til at arbejde med motion og bevægelse som en naturlig del af dagligdagen. Både når du arbejder med teori og praktisk arbejde.
  • Du får gennem faget samfund og sundhed indsigt i sund livsstil både for dig selv og din omverden. 

EUX Business er for dig, der vil uddannes inden for kontor, butik, handel, event og finans

Har du har planer om at læse videre efter EUX Business, kan du vælge mellem en lang række uddannelser -  for eksempel blive finansøkonom, markedsføringsøkonom, Cand. Merc. eller HD.


Forløbet EUX Business varer 20 uger - altså et halvt år. Herefter starter du på din egentlige uddannelse. Med EUX Business er det mest oplagt at vælge en EUX Business uddannelse - men du kan også vælge en anden EUX uddannelse eller en af vores erhvervsuddannelser - se en samlet oversigt her.   


Læs også om de andre fagretninger: