Konstruktion og Arkitektur

Konstruktionogarkitektur Banner

- fagretningen for dig, der gerne vil prøve dig selv af som håndværker.

Har du lyst til et fag, hvor du skaber synlige resultater? Kan du lide at bruge dit hoved og samtidig arbejde med dine hænder? Kunne du tænke dig at prøve kræfter med materialer som træ, beton eller maling? Kan du se dig selv som specialiseret håndværker, og har du lyst til at snuse til forskellige fagområder, før du vælger retning? 
Så er det "Konstruktion og Arkitektur", du skal vælge.

Linjens tre store projekter: "Byg en bro", "Konstruktion og design" og "Byg en solfanger"

Byg en bro

Broer er Danmarks stolthed. Storebæltsbroen er den tredje største hængebro i verden. Men hvordan konstruerer man egentlig en bro, der både er holdbar – og flot? Sammen med din gruppe skal du bygge en bro, der passer til fremtidens design og behov.

MLN 1192

Fremtidens byggestil

Fire vægge og et tag, så har du et hus. Glem det. Fremtidens bygninger bliver meget mere end mursten og tagplader, og allerede nu skal vi til at sætte fantasien i gang. For hvordan bygger man bæredygtigt? Nogle af kodeordene er: genbrugsmaterialer, grønne områder, væksthuse og bygninger, der kan rives ned og genbruges. Du og din gruppe skal knække koden til fremtiden.

IMG 6711

Konstruktion og design

Hvordan kan det bygges? Og hvordan skal det se ud? Konstruktion og design går hånd i hånd. Uanset om det er en garage, et hus eller et gyngestativ, man skal bygge. Her er et projekt, som vil give dig indblik og forståelse for hvordan man konstruerer og bygger noget op fra bunden af.

Desuden vil du få indblik i materialevalg, farver og arbejdsmiljø. Du lærer at tænke i løsninger – og får rig mulighed for at afprøve dine færdigheder.

MLN 1404

Det lærer du også

  • Dansk og matematik. Fagene indgår i projekterne.
  • Hvordan du skriver ansøgninger og kommer nærmere en praktikplads.
  • Hvordan erhvervslivet er skruet sammen, og hvad der forventes af dig derude. Du møder en række erhvervsledere, der fortæller om deres virksomheder.
  • Hvor vigtig motion og bevægelse er for din trivsel. Ingen arbejdsdage uden motion.
  • Hvordan du arbejder i grupper og får det bedste ud af din klasse. Vi har fokus på sammenhold og et godt studiemiljø. Vi mødes til morgensamling, i caféen, og du skal selvfølgelig også med på studietur.
  • Samfundsfag og sundhed. Du vil løbende lære om sundhed og livsstil.

Fagretningen er oplagt, hvis du gerne vil være...

Anlægsstruktør, bygningsstruktør, brolægger, tømrer, gulvlægger, bygningsmaler, VVS eller ejendomsservicetekniker. 

Fagretningen Konstruktion, håndværk og design giver derudover adgang til alle andre erhvervsuddannelser i Danmark. 


Forløbet Konstruktion og Arkitektur varer 20 uger - altså et halvt år. Herefter starter du på din erhvervsuddannelse. Med Konstruktion og Arkitektur er det mest oplagt at vælge en af uddannelserne på  Byggetek - men du kan også vælge en anden af vores erhvervsuddannelser - se en samlet oversigt her.   

 

Læs også om de andre fagretninger: