Mad og sundhed

Mad Og Sundhed Banner

- fagretningen for dig, der kan se dig selv i et fag, hvor fødevarer og ernæring er omdrejningspunktet.

Er du vild med at lave mad? Kan du lide gode råvarer? Er du interesseret i at leve sundt? Og ser du dig selv i et fag, hvor fødevarer er omdrejningspunktet? Vil du lære at lave mad for livet, så er Mad og sundhed den retning, du skal vælge.  

Du kommer til at arbejde med tre store projekter: "Mad til alle", "Brød, kager og søde sager" og "Masterchef".

Mad til alle

Kombinér det sunde med det sjove, når du får mulighed for at planlægge og tilberede sunde og velsmagende måltider til alle aldre. Du bliver dus med dine økologiske råvarer og lærer at bruge dem på nye og spændende måder. Kun din fantasi sætter grænsen.

MLN 0771

 

Brød, kager og søde sager

Giv Den Store Bagedyst baghjul, når du lærer at forme de lækreste brød, fremtrylle små og velsmagende kager og kæle for detaljerne med smukt konditorarbejde. Projektet kaster dig ud i at fremstille lækre desserter, både de kendte klassikere og de mere moderne, med brug af spændende teknikker.

MLN 0740

 

Masterchef

Her får du lov til at udleve drømmen om din egen restaurant. Du vil lære, hvordan du bliver den bedste vært og giver den ypperste betjening. Og du vil også lære, hvordan du tilbereder de retter, der skal få dine gæster til at strømme til. Kreativitet, service, kærlighed til mad og godt håndværk er vejen til drømmen om at blive masterchef. 

DSC01021

 

Det lærer du også på Mad og Sundhed

  • Dansk og naturfag.  Fagene indgår i projekterne.
  • Hvordan du skriver ansøgninger og kommer nærmere en praktikplads.
  • Hvordan erhvervslivet er skruet sammen, og hvad der forventes af dig derude. Du møder en række erhvervsledere, der fortæller om deres virksomheder.
  • Hvor vigtig motion og bevægelse er for din trivsel. Ingen arbejdsdage uden motion.
  • Hvordan du arbejder i grupper og får det bedste ud af din klasse. Vi har fokus på sammenhold og et godt studiemiljø. Vi mødes til morgensamling, i caféen, og du skal selvfølgelig også med på studietur.
  • Samfundsfag og sundhed. Du vil løbende lære om sundhed og livsstil.

Fagretningen er oplagt, hvis du gerne vil være...

Kok, ernæringsassistent, tjener, bager, cater, konditor eller smørrebrødsjomfru. 

Fagretningen Mad og Sundhed giver derudover adgang til alle andre erhvervsuddannelser i Danmark. 


Forløbet Mad og Sundhed varer 20 uger - altså et halvt år. Herefter starter du på din erhvervsuddannelse. Med Mad og Sundhed er det mest oplagt at vælge en af uddannelserne på Hotel og Restaurantskolen - men du kan også vælge en anden af vores erhvervsuddannelser - se en samlet oversigt her.   


Læs også om de andre fagretninger: