Teknologi og Medie

Teknologiogmedie Banner

- fagretningen for dig, der gerne vil arbejde med IT, elektronik, strøm, automatik eller fotografi.

Har du lyst til en fremtid, hvor teknologiske platforme er din faglige legeplads? Har du indblik i IT-teknologi? Eller har du grafisk forståelse? 

Så er Teknologi og Medie det helt rigtige sted at starte.

Linjens projekter er: "Grundlæggende el-teknik", "Medie projekt" og "Elektronik projekt"

Data

Gaming

Hvor heldig har man lov at være - at få lov til at arbejde med spil!.

Du kommer til at arbejde med teknologi, udvikling og spil-design. Du lærer din IT-teknologiske værktøjskasse så godt at kende, at du til sidst vil kunne begynde at programmere dit eget computerspil helt fra bunden.Gaming

Elektriker

”Power to the people” 

Alt hvad vi laver, kræver strøm. Det skal der være nogen der får op at køre. Her træder elektrikeren ind. Her får du mulighed for at se hvad jobbet som elektriker indeholder. Du skal vide noget om strøm, materialer og modstande. Du skal også prøve kræfter med hvordan man både svinger bøgerne og værktøjet. En elektriker skal altid have ”pæren” i orden. Du får endda lov at prøve kræfter med det i dit eget ”hus”.

 Elektriker

Automatik

”Overtag kontrollen” 

Her skal du selv arbejde med at styre de forskellige elektroniske gadgets der sidder i moderne huse. Du skal f.eks. kunne åbne og lukke vinduer, afhængigt af husets temperatur. Du kommer også til at stifte bekendtskab med forskellige slags robotter. Både dem i industrien, og også dem du selv bygger. Her får du også mulighed for at afprøve dine evner i dit eget ”hus”.

 Automatik 1

Elektronik

”Program your life”

Som elektronikfagtekniker kommer du til at få indsigt i hvordan tingene du bruger til dagligt, faktisk fungerer. Alt fra smartphones til køleskabe er programmerede. Hvordan det foregår, får du lov at prøve her. Så du får indsigt i grundlæggende programmering. Du får her mulighed for at programmere lys og sensorer i dit eget ”hus”.

Elektronikfagtekniker

Medier

” Det lille reklamebureau” 

I dette projekt skal du arbejde med reklamer. Du skal selv lære at tage billeder som en rigtig fotograf, og får indblik i nogle af fagets teknikker. Du får også lidt grundlæggende evner i billedbehandling på computeren, så du kan få præcis det billede du vil have. Sidst skal du producere din egen reklame, hvor du gør bruge af alle de teknikker du har lært under forløbet.

 

 Medie

Det lærer du også

  • Dansk og matematik. Og uden du skal terpe. Fagene indgår i projekterne.
  • Hvordan du skriver ansøgninger og kommer nærmere en praktikplads.
  • Hvordan erhvervslivet er skruet sammen, og hvad der forventes af dig derude. Du møder en række erhvervsledere, der fortæller om deres virksomheder.
  • Hvor vigtig motion og bevægelse er for din trivsel. Ingen arbejdsdage uden motion.
  • Hvordan du arbejder i grupper og får det bedste ud af din klasse. Vi har fokus på sammenhold og et godt studiemiljø. Vi mødes til morgensamling, i caféen, og du skal selvfølgelig også med på studietur.
  • Samfundsfag og sundhed. Du vil løbende lære om sundhed og livsstil.

Fagretningen er oplagt, hvis du gerne vil være...

IT-supporter, Frontline PC supporter, datatekniker (netværk), datatekniker (programmering), elektronikfagtekniker, elektronikudviklingstekniker, medicotekniker, automatiktekniker, film- og TV produktionstekniker, reklame- eller portrætfotograf. 

Fagretningen Medie og Data giver derudover adgang til alle andre erhvervsuddannelser i Danmark. 

 


Forløbet Teknologi og Medie varer 20 uger - altså et halvt år. Herefter starter du på din erhvervsuddannelse. Med Teknologi og Medie er det mest oplagt at vælge en af uddannelserne på Teknologisk Videncenter - men du kan også vælge en anden af vores erhvervsuddannelser - se en samlet oversigt her.   


Læs også om de andre fagretninger: