EUX Anlægsstruktør

Anlaegsstruktor

Som EUX Anlægsstruktør laver du typisk veje, belægning og kloakopgaver. Gode muligheder for videreuddannelse.

Varighed: 4 år og 3 måneder
Sted: Byggetek og Midtbyens Gymnasium  

EUX Anlægsstruktør uddannelsen kombinerer det bedste fra erhvervsuddannelserne med relevante gymnasiefag.

EUX er et tilbud til dig, der både vil have et svendebrev og en gymnasial eksamen. Dermed kan du få direkte adgang til flere videregående uddannelser. Undervisningen veksler mellem den fagfaglige undervisning, de gymnasiale fag og praktik i en virksomhed.

Hvad laver en anlægsstruktør? 
Anlægsstruktørernes arbejde foregår tit under jorden. Kloakarbejdet er en stor del af anlægsstruktørens arbejde i forbindelse med store vejbyggerier, nyudstykninger, parcelhusbyggerier og kloakering i det åbne land. En anden stor del af arbejdet er belægning og opbygningen under veje, indkørsler, fortove og store parkeringsarealer. 

Du skal have mod på at tage fat og gå til den, også selvom du måske bliver lidt beskidt en gang imellem og arbejder udendørs i al slags vejr. Derudover skal du have et godt hoved, hurtige hænder og kunne arbejde med stor præcision!

I hverdagen arbejder du med forskellige materialer som beton, grus, rør og jord - det kommer helt an på opgaven. Du er med til at planlægge og regne ud, hvordan kloakkerne skal ligge, og hvor vandet skal ledes hen. Du er også med til at lave mængdeberegninger i forhold til belægningsopgaverne og i forhold til, hvordan underlaget skal opbygges. 

Undervejs i forløbet vil der være opgaver, der binder de gymnasiale fag sammen med det faglige. På den måde opstår EUX synergien. 

 

Opbygning

Kommer du direkte fra 9./10. klasse? 

Så starter din EUX-uddannelse med gf.1 (grundforløb 1). Gf.1 kører over 20 uger, og du kan vælge en række spændende fagretninger - læs mere om dem her


Er det mere end et år siden, du afsluttede 9./10 klasse?
Så går du i gang med din EUX-uddannelse med det samme. Du starter med gf.2 (grundforløb 2) og går derefter i gang med dit hovedforløb, hvor du veksler mellem skole og praktik.

EUX Teknisk

Når du har gennemført grundforløbet, kan du fortsætte din EUX Tømrer uddannelse på hovedforløbet. På hovedforløbet veksles mellem praktik i virksomheden, skoleforløb på Byggetek og gymnasiale skoleforløb på Midtbyens Gymnasium i Viborg.

Uddannelsen varer i alt 4 år og 1 måned.

Fag

Undervejs på din uddannelse som  EUX Anlægsstruktør vil du møde fag som:

Fagfaglige fag (kun et uddrag):

  • Anlægsteknik - herunder vejopbygning og belægning
  • Kloakering - udøvelse af funktionen tek. ansvarlig
  • Kloakering - projektering og dimensionering

Gymnasiale fag:

  • Dansk A-niveau, Byggeteknologi B-niveau, Engelsk B-niveau, Fysik B-niveau, Kemi C-niveau, Matematik A-niveau, Teknikfag – Bygge og energi B-niveau

 

 

 

Tilmelding og opstart

Vi ser frem til at få dig med på EUX Anlægsstruktør uddannelsen!

Du skal søge optagelse gennem den koordinerede tilmelding, eller ved at kontakte Mercantec

Tilmelding foregår via Optagelse.dk

Økonomi

Hvis du fra starten af uddannelsen har en praktikplads, er der løn under hele
uddannelsen.

Hvis du gennemfører grundforløbet uden en praktikplads og er mindst
18 år, er der mulighed for SU under grundforløbet og løn under resten af
uddannelsen.

SU og lærlingeløn:
Læs mere om SU - her!
Læs mere om lærlingeløn - her!

Fremtid

Læs videre eller søg direkte ud i erhvervslivet. EUX uddannede efterspørges af erhvervslivet!

Har du lyst til at arbejde som fx ingeniør, arkitekt eller faglært med ekstra gode fremtidsmuligheder, er en EUX med kombinationen af en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse vejen frem.

Her vil den praktiske erfaring, som du får under praktiktiden i en virksomhed og på erhvervsuddannelsens skoleophold suppleret med de gymnasiale fag, give dig de allerbedste forudsætninger og studiekompetencer for fremtiden.

EUX åbner mange døre for dig her og nu - og giver dig mulighed for at skifte erhverv senere i livet.