EUX Bygningsstruktør

MLN 1192

Som EUX Bygningsstruktør arbejder du med betonkonstruktioner på f.eks. p-kældre og sygehusbyggerier. Du kan også læse videre.

Varighed: 4 år og 3 måneder
Sted: Byggetek og Midtbyens Gymnasium 

 EUX Bygningsstruktør uddannelsen kombinerer det bedste fra erhvervsuddannelserne med relevante gymnasiefag.

EUX er et tilbud til dig, der både vil have et svendebrev og en gymnasial eksamen, så du kan få direkte adgang til flere videregående uddannelser. Undervisningen veksler mellem den fagfaglige undervisning, de gymnasiale fag og praktik i en virksomhed.

Hvad laver en bygningsstruktør?
Som EUX Bygningsstruktør kan du være med til at bygge broer, svømmehaller, lejligheder, skoler, fabrikker, hospitaler og helt almindelige huse.

Som bygningsstruktør er du en af de første, der starter med at bygge på byggepladsen. Det er dig, der laver konstruktionen af beton, der skal holde hele bygningen oppe. Beton er et stærkt og holdbart materiale, der bruges til konstruktioner under og over jorden i de fleste bygninger. Det er også din opgave at lave den form (forskalling), hvor betonkonstruktionen udstøbes i. Det gør du med materialer som træ, jern, plastik og stål.

Når du arbejder på de store byggepladser er der tit mange håndværkere i gang på samme tid, så det er vigtigt at du kan holde overblik og have øjne og ører med dig hele tiden.

Undervejs i forløbet vil der være opgaver, der binder de gymnasiale fag sammen med det faglige. På den måde opstår EUX synergien.

Opbygning

Kommer du direkte fra 9./10. klasse? 

Så starter din EUX-uddannelse med gf.1 (grundforløb 1). Gf.1 kører over 20 uger, og du kan vælge en række spændende fagretninger - læs mere om dem her


Er det mere end et år siden, du afsluttede 9./10 klasse?
Så går du i gang med din EUX-uddannelse med det samme. Du starter med gf.2 (grundforløb 2) og går derefter i gang med dit hovedforløb, hvor du veksler mellem skole og praktik.

EUX Teknisk

Når du har gennemført grundforløbet, kan du fortsætte din EUX Bygningsstruktør uddannelse på hovedforløbet. På hovedforløbet veksles mellem praktik i virksomheden, skoleforløb på Byggetek og gymnasiale skoleforløb på Midtbyens Gymnasium i Viborg.

Uddannelsen varer i alt 4 år og 1 måned.

Fag

Undervejs på din uddannelse som EUX Bygningsstruktør vil du møde fag som:


Fagfaglige fag (kun et uddrag):

  • Bygningsteknik - herunder forskalling, armering og beton
  • Tegningsforståelse ved entreprenørarbejde
  • Montering af betonelementer

Gymnasiale fag:

  • Dansk A-niveau, Byggeteknologi B-niveau, Engelsk B-niveau, Fysik B-niveau, Kemi C-niveau, Matematik A-niveau, Teknikfag – Bygge og energi B-niveau

Tilmelding og opstart

Vi ser frem til at få dig med på EUX Bygningsstruktør uddannelsen!

Du skal søge optagelse gennem den koordinerede tilmelding, eller ved at kontakte Mercantec

Tilmelding foregår via Optagelse.dk

Økonomi

Hvis du fra starten af uddannelsen har en praktikplads, er der løn under hele 
uddannelsen. 

Hvis du gennemfører grundforløbet uden en praktikplads og er mindst 
18 år, er der mulighed for SU under grundforløbet og løn under resten af 
uddannelsen.

SU og lærlingeløn:
Læs mere om SU - her!
Læs mere om lærlingeløn - her!

Fremtid

Læs videre eller søg direkte ud i erhvervslivet. EUX uddannede efterspørges af erhvervslivet!

Har du lyst til at arbejde som fx ingeniør, arkitekt eller faglært med ekstra gode fremtidsmuligheder, er en EUX med kombinationen af en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse vejen frem.

Her vil den praktiske erfaring, som du får under praktiktiden i en virksomhed og på erhvervsuddannelsens skoleophold suppleret med de gymnasiale fag, give dig de allerbedste forudsætninger og studiekompetencer for fremtiden.

EUX åbner mange døre for dig her og nu - og giver dig mulighed for at skifte erhverv senere i livet.