EUX Elektriker

Elektriker Uddannelse 1

Vil du være ingeniør, maskinmester - eller faglært elektriker med ekstra gode fremtidsmuligheder, så er EUX Elektriker vejen frem.

Varighed: 5 år. 
Sted: Teknologisk Videncenter og Midtbyens Gymnasium 

Med en erhvervsfaglig studentereksamen som EUX Elektriker opnår du et højt fagligt niveau, der både giver dig mulighed for en karriere i erhvervslivet og for at fortsætte på en videregående uddannelse. 

EUX uddannelsen veksler mellem undervisning på Teknologisk Videncenter, undervisning på Midtbyens Gymnasium og arbejde på din læreplads. Denne kombination styrker din evne til at angribe opgaverne fra både en praktisk og teoretisk vinkel.

Hvad laver en elektriker?  

Elektriker uddannelsen er en moderne teknisk uddannelse, hvor du lærer at designe og vedligeholde alle de tekniske installationer, der får samfundet til at fungere.

Som elektriker beskæftiger du dig med alt fra strøm og styring af lys - til installation og vedligehold af større computerstyrede elsystemer som fx industrirobotter, procesanlæg, alarmanlæg eller Building Management systemer.

Sideløbende med ovenstående vil du modtage undervisning i boglige fag på gymnasialt niveau. Dermed opnår du bred viden på dit felt - og mulighed for at læse videre f.eks. universitetet eller ingeniørhøjskolerne. 

Obs!

Dygtige elektrikere er eftertragtede i både Danmark og udlandet, og der er mangel på dem. Så når du er færdig med din uddannelse, kan du se frem til gode job- og karrieremuligheder.  

 

Opbygning

Kommer du direkte fra 9./10. klasse? 

Så starter din EUX-uddannelse med gf.1 (grundforløb 1). Gf.1 kører over 20 uger, og du kan vælge en række spændende fagretninger - læs mere om dem her


Er det mere end et år siden, du afsluttede 9./10 klasse?
Så går du i gang med din EUX-uddannelse med det samme. Du starter med gf.2 (grundforløb 2) og går derefter i gang med dit hovedforløb, hvor du veksler mellem skole og praktik.

EUX Teknisk

Når du har gennemført grundforløbet, kan du fortsætte din EUX Elektriker uddannelse på hovedforløbet. På hovedforløbet veksles mellem praktik, skoleforløb på Teknologisk Videncenter og gymnasiale skoleforløb på Midtbyens Gymnasium i Viborg.

Uddannelsen varer i alt 5 år. 

Fag

Undervejs på din EUX uddannelse som elektriker vil du møde fag som:

Fagfaglige fag (kun et uddrag):

  • Elinstallationer

  • Måleteknik og fejlfinding 1 og 2

  • Elsikkerhed

  • Kundeservice

  • Netværks- og datakommunikation

  • Automatiske anlæg på maskiner og i bygninger

  • Intelligente bygningsintallationer (centrale) og design af enkelte brugerfalder

  • Design og styring af lyse


Gymnasiale fag:

  • Dansk A, Matematik A, Engelsk B, Fysik B, Kemi B, Teknologi B

Tilmelding og opstart

Vi ser frem til at få dig med på EUX Elektriker uddannelsen!

Du skal søge optagelse gennem den koordinerede tilmelding, eller ved at kontakte Mercantec

Tilmelding foregår via Optagelse.dk

 

Økonomi

Hvis du fra starten af uddannelsen har en praktikplads, er der løn under hele
uddannelsen.

Hvis du gennemfører grundforløbet uden en praktikplads og er mindst
18 år, er der mulighed for SU under grundforløbet og løn under resten af
uddannelsen.

SU og lærlingeløn:
Læs mere om SU - her!
Læs mere om lærlingeløn - her!

Fremtid

Efter endt uddannelse som EUX Elektriker kan du søge ud i erhvervslivet og arbejde som elektriker. Der er mangel på elektrikere, så der er rigtig gode jobmuligheder. Måske vil du gøre karriere som formand i den afdeling, du er ansat i?

Du kan også vælge at søge ind på en videregående uddannelser - f.eks. at læse til ingeniør.

Med et svendebrev i hånden som EUX Elektriker, har du rigtig gode muligheder for at få arbejde i fremtiden. EUX uddannede efterspørges af erhvervslivet!