EUX Gulvlægger

DSC 0348

Som EUX Gulvlægger har du gode muligheder for karriere indenfor gulvlægningsbranchen. Du kan også læse videre eller starte eget firma.

Varighed: 4 år og 3 måneder
Sted: Byggetek og Midtbyens Gymnasium 

Som EUX Gulvlægger vil du gennemgå den tømrerfaglige undervisning på afdelingen Byggetek, på Håndværkervej i Viborg.

Sideløbende med den gulvfaglige undervisning vil du modtage undervisning på gymnasialt niveau på skolens HTX afdeling på Midtbyens Gymnasium. Undervejs i forløbet vil der være opgaver, der binder de gymnasiale fag sammen med det tømrerfaglige. På den måde opstår EUX synergien.

En gulvlægger arbejder typisk med rigtig mange forskellige projekter og materialer. Det typiske er linoleum, vinyl, fugefri gulve og tæpper på skoler, sygehuse, kontorlandskaber, fabrikker m.v., samt belægning på gulv og vægge i vådrum (badeværelser, storkøkkener m.v.)

Gulvlæggere er f.eks. ansat i gulvbelægningsfirmaer, tæppeforretninger, farvehandlere eller byggemarkeder. Mange har deres eget firma.

Med de gymnasiale fag på EUX gulvuddannelsen opnår du et højere fagligt niveau i de boglige fag. Derved åbnes muligheden for enten at arbejde som gulvlægger eller søge ind på en videregående uddannelse efter endt EUX uddannelse.

 

Opbygning

Kommer du direkte fra 9./10. klasse? 

Så starter din EUX-uddannelse med gf.1 (grundforløb 1). Gf.1 kører over 20 uger, og du kan vælge en række spændende fagretninger - læs mere om dem her


Er det mere end et år siden, du afsluttede 9./10 klasse?
Så går du i gang med din EUX-uddannelse med det samme. Du starter med gf.2 (grundforløb 2) og går derefter i gang med dit hovedforløb, hvor du veksler mellem skole og praktik.

EUX Teknisk

Når du har gennemført grundforløbet, kan du fortsætte din EUX uddannelse på hovedforløbet. På hovedforløbet veksles mellem praktik, skoleforløb i Byggetek og de gymnasiale skoleforløb på Midtbyens Gymnasium i Viborg.


Uddannelsen varer i alt 4 år og 1 mdr.

Fag

Undervejs på din uddannelse som EUX Gulvlægger vil du møde fag som:

Fagfaglige fag (kun et uddrag):

  • Gulvkonstruktion og trægulve
  • Vådrumsopbygning m. lette skillevægge
  • Belægning på trapper
  • Specielle gulve
  • Vådrum
  • Belægning på gulve

 

Gymnasiale fag:

  • Dansk A-niveau, Byggeteknologi B-niveau, Engelsk B-niveau, Fysik B-niveau, Kemi C-niveau, Matematik A-niveau, Teknikfag – Bygge og energi B-niveau

 

 

 

Tilmelding og opstart

Vi ser frem til at få dig med på EUX Gulvlægger uddannelsen!

Du skal søge optagelse gennem den koordinerede tilmelding, eller ved at kontakte Mercantec

Tilmelding foregår via Optagelse.dk

Økonomi

Hvis du fra starten af uddannelsen har en praktikplads, er der løn under hele uddannelsen.

Hvis du gennemfører grundforløbet uden en praktikplads og er mindst 18 år, er der mulighed for SU under grundforløbet og løn under resten af uddannelsen.

SU og lærlingeløn:
Læs mere om SU - her!
Læs mere om lærlingeløn - her!

Fremtid

Har du lyst til at arbejde som fx ingeniør, arkitekt eller faglært med ekstra gode fremtidsmuligheder, er en EUX med kombinationen af en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse vejen frem.

Her vil den praktiske erfaring, som du får under praktiktiden i en virksomhed og på erhvervsuddannelsens skoleophold suppleret med de gymnasiale fag, give dig de allerbedste forudsætninger og studiekompetencer for fremtiden.