EUX Industritekniker

henrik og elev

En EUX Industritekniker arbejder med planlægning, udvikling og vedligehold af nye produktions- og maskinanlæg. Direkte adgang til flere videregående uddannelser.

 

Varighed: 5 år.
Sted: Teknologisk Videncenter og Midtbyens Gymnasium 


EUX Industritekniker uddannelsen kombinerer det bedste fra erhvervsuddannelserne med relevante gymnasiefag. Du får både et svendebrev og en gymnasial eksamen - dvs. en erhvervsuddannelse, som giver direkte adgang til flere videregående uddannelser.

En industritekniker med speciale i maskin kan indstille, programmere og betjene de maskiner, man bruger i moderne jern- og metalvirksomheder.

En industritekniker er typisk beskæftiget på maskinfabrikker eller skibsværfter.

Du skal have lyst til at arbejde både praktisk og teoretisk med de faglige emner. Derved opstår den synergi mellem det erhvervsfaglige og den gymnasiale del af EUX Industritekniker. Der arbejdes med en bred vifte af fag, som giver dig adgang til at søge ind på de videregående uddannelser efter endt EUX uddannelse. Desuden skal du regne med, at du gennem hele uddannelsen skal bruge tid på forberedelse, og at der er en del hjemmearbejde, da det er en uddannelse på gymnasialt niveau.

 

Opbygning

Kommer du direkte fra 9./10. klasse? 

Så starter din EUX-uddannelse med gf.1 (grundforløb 1). Gf.1 kører over 20 uger, og du kan vælge en række spændende fagretninger - læs mere om dem her


Er det mere end et år siden, du afsluttede 9./10 klasse?
Så går du i gang med din EUX-uddannelse med det samme. Du starter med gf.2 (grundforløb 2) og går derefter i gang med dit hovedforløb, hvor du veksler mellem skole og praktik.

EUX Teknisk

Når du har gennemført grundforløbet, kan du fortsætte din EUX uddannelse på hovedforløbet. På hovedforløbet veksles mellem praktik, skoleforløb på Teknologisk Videncenter og de gymnasiale skoleforløb på Midtbyens Gymnasium i Viborg.


Uddannelsen varer i alt 4 år og 6 mdr.

Fag

Undervejs på din uddannelse som EUX Industriteknikervil du møde fag som:

Fagfaglige fag (kun et uddrag):

  • Datastyret bearbejdning
  • Cnc-programmering og opstilling

 

Gymnasiale fag:

  • Dansk A-niveau, Industriteknologi B-niveau, Engelsk B-niveau, Fysik B-niveau, Kemi C-niveau, Matematik A-niveau, Teknikfag – Produktion og Udvikling  B-niveau

 

Tilmelding og opstart

Vi ser frem til at få dig med på EUX Industritekniker uddannelsen!

Du skal søge optagelse gennem den koordinerede tilmelding, eller ved at kontakte Mercantec

Tilmelding foregår via Optagelse.dk

Økonomi

Hvis du fra starten af uddannelsen har en praktikplads, er der løn under hele
uddannelsen.

Hvis du gennemfører grundforløbet uden en praktikplads og er mindst 18 år, er der mulighed for SU under grundforløbet og løn under resten af uddannelsen.

SU og lærlingeløn:
Læs mere om SU - her!
Læs mere om lærlingeløn - her!

Fremtid

Læs videre eller søg direkte ud i erhvervslivet. EUX uddannede efterspørges af erhvervslivet!

Har du lyst til at arbejde som f.eks. maskinmester, diplomingeniør eller faglært med ekstra gode fremtidsmuligheder, er en EUX med kombinationen af en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse vejen frem.

Her vil den praktiske erfaring, som du får under praktiktiden i en virksomhed og på erhvervsuddannelsens skoleophold suppleret med de gymnasiale fag, give dig de allerbedste forudsætninger og studiekompetencer for fremtiden.