EUX Klejnsmed

klejnsmed uddannelse

Som EUX Klejnsmed fremstiller du produkter i jern og stål, ofte ved hjælp af computerstyrede maskiner. Uddannelsen giver direkte adgang til at læse videre, f.eks. til maskinmester.

Varighed: 5 år
Sted: Teknologisk Videncenter og Midtbyens Gymnasium 

En EUX uddannelse som Klejnsmed kombinerer det bedste fra erhvervsuddannelserne med relevante gymnasiefag. Du får både et svendebrev og en gymnasial eksamen - dvs. en erhvervsuddannelse, som giver direkte adgang til flere videregående uddannelser.

Hvad laver en klejnsmed?
Som klejnsmed kan du fremstille stort set alt i jern og stål. Du arbejder ud fra tegninger og skitser. Værktøjet er ofte computerstyrede maskiner.

En klejnsmed er kvalificeret til at lave opgaver i metalplader, såsom brandtrapper, stiger, låger, låse, porte og pengeskabe. Arbejdet er meget varierende og indeholder både traditionelt håndværk og avanceret teknologi.

Du skal have lyst til at arbejde både praktisk og teoretisk med de faglige emner. Derved opstår den synergi mellem det erhvervsfaglige og den gymnasiale del af EUX Klejnsmed.

Der arbejdes med en bred vifte af fag, som giver dig adgang til at søge ind på de videregående uddannelser efter endt EUX uddannelse. Desuden skal du regne med, at du gennem hele uddannelsen skal bruge tid på forberedelse, og at der er en del hjemmearbejde, da det er en uddannelse på gymnasialt niveau.