EUX Tømrer

Eux 4 Praktik

Vil du være arkitekt, ingeniør eller faglært tømrer med ekstra gode fremtidsmuligheder, så er EUX Tømrer vejen frem!

Varighed: 4 år 3 md.
Sted: Byggetek og Midtbyens Gymnasium 

Som EUX Tømrer vil du gennemgå den tømrerfaglige undervisning på Byggetek, Håndværkervej i Viborg. Sideløbende med den tømrerfaglige undervisning vil du modtage undervisning på gymnasialt niveau på Midtbyens Gymnasium.  Undervejs i forløbet vil der være opgaver, der binder de gymnasiale fag sammen med det tømrerfaglige. På den måde opstår EUX synergien.

En tømrer arbejder primært med tag, spær, vinduer, gulvbelægning, indvendige vægge, lofter og mange andre dele af et byggeri. For at lære at løse de forskellige problemstillinger i faget vil undervisningen på EUX Tømrer også indeholde projektarbejde. Herigennem bliver du klædt på til at møde kunden på byggepladsen, udregne materialeforbrug, lave tidsplaner, prisoverslag m.v., alt sammen efter nyeste principper.

Du vil i undervisningen blive introduceret til alle grene af tømrerfaget. Er den mester, du er i lære hos, specialiseret inden for noget bestemt, er du derfor sikret, at du på skolen lærer at blive den komplette tømrer.

Med de gymnasiale fag på EUX Tømrer uddannelsen opnår du et højere fagligt niveau i de boglige fag. Derved åbnes muligheden for enten at arbejde som tømrersvend eller søge ind på en videregående uddannelse efter endt EUX uddannelse.

 

Opbygning

Kommer du direkte fra 9./10. klasse? 

Så starter din EUX-uddannelse med gf.1 (grundforløb 1). Gf.1 kører over 20 uger, og du kan vælge en række spændende fagretninger - læs mere om dem her


Er det mere end et år siden, du afsluttede 9./10 klasse?
Så går du i gang med din EUX-uddannelse med det samme. Du starter med gf.2 (grundforløb 2) og går derefter i gang med dit hovedforløb, hvor du veksler mellem skole og praktik.

EUX Teknisk

Når du har gennemført grundforløbet, kan du fortsætte din EUX Tømrer uddannelse på hovedforløbet. På hovedforløbet veksles mellem praktik, skoleforløb på Byggetek og gymnasiale skoleforløb på Midtbyens Gymnasium i Viborg.

Uddannelsen varer i alt 4 år og 1 måned.

Fag

Undervejs på din EUX uddannelse som EUX Tømrer vil du møde fag som:

Fagfaglige fag (kun et uddrag):

  • Kelkonstruktion  og valmkonstruktion
  • Udvendigt tagarbejde
  • Ydervægskonstruktion m. beklædninger
  • Gulvkonstruktion og trægulve
  • Sammensatte tømmerkonstruktioner

Gymnasiale fag:

  • Dansk A-niveau, Byggeteknologi B-niveau, Engelsk B-niveau, Fysik B-niveau, Kemi C-niveau, Matematik A-niveau, Teknikfag – Bygge og energi B-niveau

 

 

 

Tilmelding og opstart

Vi ser frem til at få dig med på EUX Tømrer uddannelsen!

Du skal søge optagelse gennem den koordinerede tilmelding, eller ved at kontakte Mercantec

Tilmelding foregår via Optagelse.dk

Økonomi

Hvis du fra starten af uddannelsen har en praktikplads, er der løn under hele
uddannelsen.

Hvis du gennemfører grundforløbet uden en praktikplads og er mindst
18 år, er der mulighed for SU under grundforløbet og løn under resten af
uddannelsen.

SU og lærlingeløn:
Læs mere om SU - her!
Læs mere om lærlingeløn - her!

Fremtid

Har du lyst til at arbejde som fx ingeniør, arkitekt eller faglært med ekstra gode fremtidsmuligheder, er en EUX med kombinationen af en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse vejen frem.

Her vil den praktiske erfaring, som du får under praktiktiden i en virksomhed og på erhvervsuddannelsens skoleophold suppleret med de gymnasiale fag, give dig de allerbedste forudsætninger og studiekompetencer for fremtiden.