EUX Business

Den erhvervsfaglige studentereksamen, hvor du bliver student og faglært på én gang.


EUX Business giver dig to uddannelser i én.

Du får en erhvervsfaglig studentereksamen samtidig med, at du bliver faglært inden for kontor-, detail-, handels- eller eventuddannelserne. Dermed kan du blive alt det, du drømmer om. 

Perfekt, hvis du vil læse videre
Har du planer om at læse videre efter EUX Business, kan du vælge mellem en lang række uddannelser - for eksempel finansøkonom, markedsføringsøkonom, cand. merc. eller HD. Med en EUX står du også stærkt, hvis du senere vil gøre karriere som leder i en virksomhed eller offentlig institution.

Hvor lang tid tager EUX Business?
EUX Business tager fire år, hvoraf de to første foregår på skolen. Efter de første to år har du adgang til en række videregående uddannelser, for eksempel biløkonom, administrationsøkonom og markedsføringsøkonom. Efter fire år på EUX har du opnået generel studiekompetence til øvrige videregående uddannelser på handelshøjskole og universitet.

Uddannelsens opbygning
Bemærk: Hvis det er mere end et år siden, du forlod 9. eller 10. klasse, springer du det første halve år over.

Tre spændende studieretninger

På EUX Business på Handelsskolen Viborg vælger du mellem tre studieretninger:

E-Business

Handel på nettet er i rivende udvikling. Der starter hver dag nye virksomheder op, og flere og flere eksisterende butikker udvider med en netbutik. Samtidig kommer helt nye forretningsformer
til, som ændrer betingelserne for hele brancher, f.eks. AirBnB og GoMore.


Kunne du tænke dig at være en del af denne udvikling, er
handelsskolens E-business-studieretning noget for dig.

Her arbejder vi bl.a. med

  • Webdesign og oprettelse af webshop
  • Webkommunikation og multichannel markedsføring
  • Markedsføring på de sociale medier
  • Økonomi og økonomisystemer
  • Virtual Reality
  • Deleøkonomi og c2c-handel

International Business

Denne studieretning er for dig, som gerne vil forberededig på en karriere i internationale virksomheder, f.eks.med markedsføring, salg eller indkøb.

Du får indblik i,hvordan virksomheder handler på tværs af landegrænser i en globaliseret verden, og hvordan cirkulær økonomi, bæredygtighed og deleøkonomi skaber nye internationale forretningsmuligheder. Vi arbejder med fremmedsprog, og du får en forståelse for mennesker fra andre kulturer.

Ud over de fælles studieture indgår et skole-/praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at tage hele eller en del af dit praktikforløb i en udenlandsk virksomhed.

Business Administration

Drømmer du om at starte din egen virksomhed? Eller at få en karriere som leder i erhvervslivet? Så er Business Administration studieretningen noget for dig. 

Iværksætteri, innovation og ledelse er nogle af nøgleordene, når vi arbejder med, hvordan du starter din egen virksomhed. Du lærer om produkt- og konceptudvikling, og du får forståelse for, hvordan økonomien i en virksomhed hænger sammen.

Du lærer også, hvordan organisationer er bygget op, og hvad der kræves af fremtidens ledere. Og så ser vi på de nye forretningsmuligheder, der ligger i deleøkonomi og bæredygtighed. 

I undervisningen vil vi få besøg fra erhvervslivet og Viborg Erhvervsråd, du vil møde iværksættere, som deler ud af deres erfaringer, og vi tager på virksomhedsbesøg.

 

Tilmeld dig EUX Business på optagelse.dk. Så kontakter vi dig, så du kan blive optaget på den studieretning, du gerne vil følge. Med EUX Business får du det hele med!

Klik på boksene for mere info

 

Folkeskole

25